Pressmeddelande

Skånes Bästa Arbetsplatser rankas för första gången

Great Place To Work har utsett Sveriges Bästa Arbetsplatser i över 20 år. Nu lanseras för första gången en regional rankinglista. Först ut blir Skåne, där 15 organisationer kommer att listas som de bästa arbetsplatserna i regionen.

– Valet av Skåne som första region för vår nya lista reflekterar regionens dynamiska och växande näringsliv. Skåne har länge varit en smältdegel för innovation och entreprenörskap, vilket gör det till den perfekta platsen att starta vår nya tradition av att lyfta fram exceptionella arbetsplatser. Vi tror att det här är ett viktigt steg för att inte bara uppmärksamma de stora spelarna utan också för att ge de mindre organisationerna en chans att skina och visa hur de bidrar till regionens ekonomiska och sociala välfärd, säger Jeanette Bergvall, vd för Great Place To Work® Sverige. 

Skånes Bästa Arbetsplatser utses den 13 september

Endast 15 organisationer med verksamhet i Skåne kommer att ha möjlighet att rankas som regionens bästa. Alla organisationer med minst 20 medarbetare kan anmäla sitt intresse för att bli utvärderade för listan. Utvärderingen kommer att ske fram till och med 31 maj och listan publiceras den 13 september.

De som rankas på listan får kalla sig för Skånes Bästa Arbetsplatser i 12 månader.

– Vi vet av erfarenhet att en plats på en av våra listor är en stor konkurrensfördel när det kommer till att behålla och attrahera personal. Ryktet går alltid om vilka arbetsplatser som tar hand om och värnar om sina medarbetare, både bland jobbsökande och kunder, och det här är vårt sätt att hjälpa till med kvalitetssäkringen, säger Jeanette. 

Detta krävs för att bli en av Skånes Bästa Arbetsplatser

Great Place To Work är en global organisation som i över 30 år utvärderat arbetsplatser i fler än 100 länder. Deras forskning visar att det krävs fem dimensioner för att bli en riktigt bra arbetsplats: trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap.

– Förutom minst 20 medarbetare och verksamhet i Skåne måste företaget bevisligen vara en riktigt bra arbetsplats enligt våra fem dimensioner. Det är detta vi kommer att utvärdera och mäta när vi sammanställer listan över Skånes Bästa Arbetsplatser, fortsätter Jeanette.

Vill du utvärderas inför listan? Anmäl ditt intresse.

Om Great Place To Work

Great Place To Work® är världsledaren inom arbetsplatskultur. Vårt uppdrag är att hjälpa varje plats att bli en bra arbetsplats för alla. Vi ger ledare och organisationer erkännandet och verktygen för att skapa en konsekvent och överväldigande positiv medarbetarupplevelse för att bygga kulturer som driver affärer och förbättrar liv och samhälle. 

Vårt erkännande är världens mest respekterade och eftertraktade när det kommer till att attrahera talanger och höja företags arbetsgivarvarumärken. Vår egenutvecklade metodik och plattform gör det möjligt för organisationer att fånga, analysera, förstå och agera på alla medarbetares erfarenheter.

Vår banbrytande forskning ger organisationer möjlighet att bygga kulturer där talanger stannar och där potentialen hos varje medarbetare frigörs. Vi kopplar samman de djärvaste ledarna, idéerna och innovationerna för att skapa riktigt bra medarbetarupplevelser. Sedan 1992 har vår certifiering, Best Workplaces™-listor och globala benchmark blivit branschstandard och bygger på data från mer än 100 miljoner anställda i 150 länder.

För mer info, kontakta:

Jeanette Bergvall, vd Great Place To Work

Emma N Stara, pressansvarig Great Place To Work

Bli ett Great Place To Work

Great Place to Work Blogg

Så stöttar du neurologisk mångfald i din verksamhet