Här är finalisterna som kan vinna hederspriset Trust Stars 2023

 

Här är finalisterna som kan vinna hederspriset Trust Stars 2023 great place to work

Vad har en sherpa och en kulturminister gemensamt med en butiksägare? Samtliga är finalister i Trust Stars 2023. Great Place To Work, världsledaren inom arbetsplatskultur som mäter medarbetarengagemang, har utsett finalisterna i det prestigefyllda hederspriset Trust Stars. Priset går till tre personer som under det gångna året utmärkt sig i arbetet med att förbättra sin organisations arbetsplatskultur. Vinnarna offentliggörs i samband med att listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser 2023 släpps den 23 mars på Berns i Stockholm.

Trust Stars delas ut i kategorierna Årets kulturbärare, Årets inspirerande ledare och Årets HR-personlighet. Organisationer som är Great Place to Work-certifierade har kunnat nominera sina anställda och därefter har en jury med Jeanette Bergvall, vd för Great Place to Work, i spetsen utsett tre finalister inom varje kategori.

 I år har det varit extra svårt att utse finalisterna. Vi har aldrig för haft så många nomineringar någonsin. Det visar på det aktiva arbetet så många företag gör med att driva arbetsplatskulturfrågor. Det som utmärker årets finalister är förmåga att i, med och motvind, oförtröttligt sprida positiv energi omkring sig, säger Jeanette Bergvall, vd för Great Place To Work och juryordförande.

Vinnarna koras och tar emot sitt pris på scen i samband med att Sveriges Bästa Arbetsplatser 2023 utses den 23 mars under en galakväll på Berns i Stockholm.

Finalister Årets kulturbärare 2023

Kriterier: En person som genom sitt agerande och arbete verkligen lever era värderingar och bidrar till att inspirera sina kollegor och bygga er framgångsrika arbetsplatskultur.

Mattias Karlsson, platschef, MTA, med motiveringen:

 111

Mattias har visat enastående uthållighet och engagemang i ett projekt som har kämpat med otaliga hinder. Trots motgångar under byggtiden och efterföljande insatser har han fortsatt att sprida positiv energi och höja moralen bland MTA:s medarbetare. Han har gjort trivsel och välmående till en prioritet, vilket har resulterat i en mycket hög nivå av glädje och engagemang inom arbetslaget. Mattias har lyckats med bedriften att få medarbetare att fortfarande känna att det är kul att gå till jobbet, trots de utmanande och ibland tuffa arbetsuppgifterna.

Jia Hwa Cheng, Konsult Quality Management, Plantvision, med motiveringen:

 112

Jia Hwa är en enastående individ som sträcker sig långt över gränserna för att lösa utmaningar. Men det är inte bara hans högkvalitativa resultat som utmärker honom, utan även hans sätt att uppnå dem. Han besitter en osviklig drivkraft, bred kompetens och förmåga att identifiera behov som kunden inte visste om. Utöver detta är han en fantastisk mentor och fadder till sina kollegor, alltid redo att dela med sig av sin kunskap och stödja andra. Han möter alltid sin omgivning med högsta grad av professionalism, respekt och vänlighet. Han är ett föredöme för företagets konsulter och han överträffar alla kriterier.

Katharina Hessling, Office Manager/Kulturminister, Publicis Groupe, med motiveringen:

117

Kattis är en strålande stjärna som sprider energi och värme på sitt företag. Hon har på ett imponerande sätt lyckats inkorporera företagskulturen och göra den till sin egen. Genom en mängd kreativa initiativ, både små och stora, såsom prova-på-aktiviteter och sociala evenemang, har hon bidragit till att medarbetarna trivs och motiveras att komma till kontoret varje dag. Med sin ödmjuka "can-do"-attityd och starka engagemang får hon alla att känna sig välkomna. Kattis är en fantastisk Kulturminister som är en viktig faktor i att upprätthålla en positiv arbetsmiljö.

Finalister Årets inspirerande ledare 2023

Kriterier: En person som med sitt personliga ledarskap och med sitt driv inspirerat sina medarbetare till att ge sitt allra bästa och tagit sin organisation till nästa nivå.

Karolin Hellerstedt, butiksägare, Specsavers, med motiveringen:

118 

Med en gemensam kompass och transparens kring siffror och mål skapar Karolin engagemang – för alla! Att hon lever sitt företagande i allt hon gör, på jobbet och privat, märks. Mottot att vara den trevligaste optikern med bra service och tillgänglighet märks också. Inte minst bland alla stamkunder, som känner sig så hemma att de gärna går förbi för en extra pratstund. Karolin är en sann ledare för hela sitt team och är en av tre finalister i Great Place To Works hederspris Trust Stars, kategori Årets Inspirerande Ledare. 

Amir Hantash, Business Unit Director, Sopra Steria, med motiveringen:

119

Amir är en inspirerande ledare som tar ansvar och driver hårt för att nå uppsatta mål. Hans engagemang sträcker sig bortom hans egen enhet och han jobbar oförtröttligt för att se till att hela företaget lyckas. Det som verkligen imponerar är Amirs förmåga att bjuda på sig själv och sina misstag, vilket skapar en härlig arbetskultur där alla känner sig bekväma att lära och växa. Med en sådan passionerad och drivande ledare vid rodret är det ingen överraskning att företaget fortsätter att nå nya höjder.

Lina Vigren, vd, Capio Gastro Center Skåne, med motiveringen:

 114

Lina har en unik förmåga att inspirera och stötta alla runt omkring. Hon sätter sina medarbetare i första hand och tvekar aldrig när det kommer till att hjälpa till där det behövs. Det kan handla om allt från att bygga ihop en Ikea-möbel till att byta lampor på avdelningen - det viktigaste för Lina är att hennes anställda mår bra och känner sig stöttade i sitt arbete.

Det är inte svårt att förstå varför Lina är så älskad av sina anställda. Resultatet i medarbetarblanketten visar tydligt vilken skillnad hon gör på arbetsplatsen. Och som de säger själva: Lina får oss att komma till jobbet med ett leende på läpparna varje dag.

Finalister Årets HR-personlighet 2023

Kriterier: En HR-person som på ett strategiskt och uthålligt sätt varit drivande i att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur.

Christine Ström, HR-chef, Mum Group, med motiveringen:

mum2

Christine är en starkt lysande stjärna när det kommer till att bygga ett värderingsstyrt bolag med människor i centrum. Som Mums inrikesminister är hon otroligt proffsig och omtänksam med en smittande energi. Hon ser till att allt ”inrikes” fungerar och utvecklas, och hon är ovärderlig när det gäller att rekrytera rätt personer, få dem ombord på ett bra sätt och se till att de trivs och utvecklas över tid.

Stefan Pettersson, Sherpa, Hilti, med motiveringen:

 115

Stefan har under sina 32 år på Hilti visat en enastående förmåga att leva och förverkliga företagets omhändertagande och prestationsinriktade företagskultur. Hans passion och engagemang för företaget är smittsamt och han har inspirerat och välkomnat alla nyanställda till företaget med stor inlevelse. Med mod och ärlighet har han bidragit till att bibehålla och utveckla företagskulturen och som sherpa har han alltid funnits där för att både stötta och utmana. Han ser alltid människan bakom arbetsuppgifterna och hans förmåga att bryta tankemönster och lyfta sinnesstämningen är enastående.

Lisa Göthberg, HR-direktör, DHL Express, med motiveringen:

 116

Lisa är en fantastisk ledare som har en enorm drivkraft att skapa en enastående arbetsplatskultur på DHL Express. Hon vågar utmana gamla sätt att tänka och är ständigt på jakt efter nya sätt att förbättra och utveckla arbetsplatsen. Genom sitt hårda arbete och engagemang har hon satt fokus på hälsa och välmående på kartan.

Men det är inte bara inom hälsa och välmående som Lisa är en förebild på DHL Express. Hon har också varit en drivande kraft i att implementera en bättre kommunikationsplattform som når ut till alla - även de utan jobbmail och telefon.

Allt detta har lett till en verklig förändring i arbetsplatskulturen och Lisa har varit i frontlinjen för denna utveckling. Hennes passion och engagemang för att göra DHL Express till Sveriges bästa arbetsplats är inspirerande.

Vinnaren i varje kategori meddelas den 23 mars 2023.

Om juryn

Juryn består av representanter från Great Place to Work med Jeanette Bergvall, vd, som ordförande.

För mer info, kontakta

Emma N Stara, marknadsansvarig, emma.n.stara@greatplacetowork.com

Vill du veta mer om hur Great Place To Work kan hjälpa dig med era behov och utmaningar? Boka möte med oss!