Pressmeddelande

It-branschens Bästa Arbetsplatser utses för första gången av Great Place To Work®

Great Place To Work® har i över två decennier framgångsrikt utsett Sveriges Bästa Arbetsplatser. Nu tar de ett historiskt steg genom att lansera den första branschspecifika rankinglistan. Först ut är it-branschen, där de 25 bästa arbetsplatserna kommer att koras.

– Valet av it-branschen för den första branschlista är en hyllning till dess ovärderliga roll som katalysator för innovation och framsteg. It-branschen är inte bara beroende av att attrahera och engagera skicklig personal för att kunna vara innovativ, den är också en drivande kraft som alltid är ett steg före andra branscher när det gäller att anta och anamma nya teknologier och arbetssätt. Det är denna framåtblickande natur och beredskap för förändring som gjorde it-branschen till det självklara valet för vår första branschspecifika rankinglista, säger Jeanette Bergvall, VD för Great Place To Work® Sverige.

It-branschens Bästa Arbetsplatser utses den 14 november.

Endast organisationer verksamma inom it-branschen och med minst 20 medarbetare är berättigade att delta i rankningen. Anmälan för utvärdering är öppen fram till den 20 juni, och utvärderingen kommer att genomföras fram till den 31 augusti.

För organisationer som hamnar på listan innebär det att de erhåller titeln "IT-branschens Bästa Arbetsplatser" under en period av 12 månader, vilket kan innebära betydande konkurrensfördelar när det gäller rekrytering och personalbehållning.

– IT-branschen präglas av snabb förändring och kontinuerlig utveckling. Att identifiera och belöna de arbetsplatser som lyckas skapa en balans mellan innovation och medarbetarvård är av yttersta vikt. Dessutom vet vi att talangerna har stenkoll på vår nationella lista och det har länge funnits ett intresse från jobbsökarna att ranka just it-bolagen, säger Jeanette Bergvall.

Detta krävs för att bli en av It-branschen Bästa Arbetsplatser

För att bli utvald som en av It-branschens Bästa Arbetsplatser krävs det att företaget uppfyller fem dimensioner enligt Great Place To Work-metoden: trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap. Detta mäts genom Great Place To Works medarbetarundersökning och analyseras därefter.

– Förutom minst 20 medarbetare och verksamhet inom it måste företaget bevisligen vara en riktigt bra arbetsplats enligt vår mätning. Här är det viktigt att alla medarbetare upplever en hög grad av tillit, gemenskap och stolthet, fortsätter Jeanette.

Vill du utvärderas inför listan? Anmäl ditt intresse senast 20 juni.

Om Great Place To Work

Great Place To Work® är världsledaren inom arbetsplatskultur. Vårt uppdrag är att hjälpa varje plats att bli en bra arbetsplats för alla. Vi ger ledare och organisationer erkännandet och verktygen för att skapa en konsekvent och överväldigande positiv medarbetarupplevelse för att bygga kulturer som driver affärer och förbättrar liv och samhälle.

 

Vårt erkännande är världens mest respekterade och eftertraktade när det kommer till att attrahera talanger och höja företags arbetsgivarvarumärken. Vår egenutvecklade metodik och plattform gör det möjligt för organisationer att fånga, analysera, förstå och agera på alla medarbetares erfarenheter.

 

Vår banbrytande forskning ger organisationer möjlighet att bygga kulturer där talanger stannar och där potentialen hos varje medarbetare frigörs. Vi kopplar samman de djärvaste ledarna, idéerna och innovationerna för att skapa riktigt bra medarbetarupplevelser. Sedan 1992 har vår certifiering, Best Workplaces™-listor och globala benchmark blivit branschstandard och bygger på data från mer än 100 miljoner anställda i 150 länder.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Jeanette Bergvall, VD Great Place To Work

 

Emma N Stara, Pressansvarig Great Place To Work

Bli ett Great Place To Work

Great Place to Work Blogg

Så stöttar du neurologisk mångfald i din verksamhet