De är världens bästa arbetsplatser 2022

 

De är världens bästa arbetsplatser 2022 great place to work

DHL Express, Hilton och Cisco. Här ska du arbeta om endast den bästa arbetsplatsen är bra nog. De tre företagen har utsetts av Great Place to Work till världens topp 3 bästa arbetsplatser 2022. Totalt 25 organisationer är med på listan, varav 7 svenska.

Great Place To Work har identifierat världens 25 bästa arbetsplatser genom att undersöka 19,8 miljoner anställda världen över. DHL Express tog förstaplatsen för andra året i rad, följt av Hilton och Cisco. Alla tre rankades även bland de tre bästa på förra årets lista över Världens Bästa Arbetsplatser™.

– Jag är oerhört stolt över att våra medarbetare känner ett så starkt engagemang för att jobba hos oss. Det visar att våra investeringar i företagskulturen och medarbetarnas hälsa har gett resultat. Att människor trivs på arbetet är viktigt både för deras välmående, företagets lönsamhet och samhället i stort, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige. 

Lästips: 3 saker att inspireras av från Världens Bästa Arbetsplatser

Sju svenska företag med på listan över Världens Bästa Arbetsplatser™

Av tjugofem företag på listan är sju verksamma i Sverige. Även medarbetarna i Sverige har varit med i medarbetarundersökningen som ligger till grund för placeringen.

– I Sverige är vi duktiga på att ta hand om våra medarbetare, vilket har varit viktigt under pandemin och med ett världsläge som känns allt annat än tryggt. De som satsar på hälsa och välmående är de som både lyckas behålla sin personal och sin lönsamhet, även när förutsättningarna ändras dramatiskt. DHL Express och Hilton är två bra exempel på detta. Givet vad de arbetar med har de inte kunnat erbjuda hybrid- eller distansarbete på samma sätt som många andra, men trots det känner sig personalen både sedda, trygga och omhändertagna, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work i Sverige.  

DHL Express, som även utsetts till Europas Bästa Arbetsplats™ och är rankade till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™, har cirka 1200 medarbetare i Sverige, varav 850 arbetar i terminaler och med att lämna och hämta paket.

– Vi på DHL Express tar ansvar för att alla medarbetare har goda förutsättningar för hälsa och välmående, både på arbetsplatsen och på fritiden. Det gör vi bland annat genom att erbjuda våra anställda samtal med psykolog, hälsosamma matval och ett friskvårdsbidrag som räcker långt och länge. Vi arbetar konsekvent med att skapa en inkluderande kultur där alla får möjlighet att utvecklas, säger Lisa Göthberg, HR-chef på DHL Express Sverige.

De svenska företagen på listan över Världens Bästa Arbetsplatser™ är:

1. DHL Express

2. Hilton

6. AbbVie

8. Hilti Group

10. Stryker

19. Cadence

23. Sopra Steria

Lästips: Så har Världens Bästa Arbetsplatser lyckas behålla personal, engagemang och lönsamhet under 2021/22

Världens Bästa Arbetsplatser™ 2022: Hela listan 

1.        DHL Express (SV)

2.       Hilton (SV)

3.       Cisco 

4.       Salesforce 

5.       Millicom 

6.       AbbVie (SV)

7.        Deloitte 

8.       Hilti Group (SV)

9.        SC Johnson 

10.      Stryker (SV)

11.      Teleperformance 

12.      Medtronic 

13.      EY 

14.      VRIO: DIRECTV & SKY 

15.      SAP SE 

16.      Scotiabank 

17.      Accenture 

18.      Nestle 

19.      Cadence (SV)

20.     Mercado Libre 

21.      FedEx 

22.      Concentrix 

23.      Sopra Steria (SV)

24.      Adobe 

25.      Bristol-Meyers Squibb   

Om Världens Bästa Arbetsplatser 2022

Great Place To Work® identifierade de 25 vinnande arbetsplatserna genom att undersöka 19,8 miljoner anställda världen över. Undersökningen bygger på 60 frågor om medarbetarnas erfarenheter och upplevelser av sin företagskultur när det kommer till bland annat ledarskap, rättvisa och respekt.

Organisationer bedöms också på sina ansträngningar att skapa bra arbetsplatser och positivt påverka människor och samhällen i flera länder runt om i världen. För att kunna placera sig på listan måste företaget därför finnas med på minst fem nationella listor i Asien, Europa, Latinamerika, Afrika, Nordamerika eller Australien, såsom Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022, och ha fler än 5 000 anställda globalt.

För att komma på listan över Världens Bästa Arbetsplatser nästa år, börja här.

Vill du veta mer om hur Great Place To Work kan hjälpa dig med era behov och utmaningar? Boka möte med oss!